luni, 15 mai 2017

Cartofi cu branza

Ingrediente:

1 Kg cartofi
1 ceapa
50 g unt
100 ml vin alb
300 ml lapte
400 ml smantana grasa
100 g mozzarella
50 g cascaval   

Mod de preparare:

  1. Cartofii curatati de coaja si spalati se fierb trei minute in apa clocotita si apoi se scurg si se lasa sa se racoreasca un pic. Se taie felii si se pun intr-un castron.
  2. Ceapa se caleste usor in 25 g unt, aproximativ 5 minute, si apoi se toarna vinul, laptele si smantana. Se amesteca bine si apoi se toarna peste cartofi, amestecând bine ca toti cartofii sa fie atinsi de lichid.
  3. Se unge cu restul de unt un vas de cuptor si apoi se pune amestecul de cartofi intercalat cu felii de mozzarella. Se scoate folia, se presara cascavalul si se mai lasa 30 de minute la cuptor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu