- 6 oua
- 150 g zahar
- 250 g dulceata de portocale
- 250 g iaurt grecesc
- 125 g faina
- 60 g cacao neagra
- 1/2 pliculet praf de copt
- 1 lingura cafea instant
- 2 linguri apa
- esenta de vanilie
Ingrediente pentru glazura:
- 120 ml smantana pentru frisca
- 180 g ciocolata neagra
Ingrediente pentru decor:
- felii de portocala confiata sau proaspata
Mod de preparare:
1. Bate ouale cu zaharul si esenta de vanilie. Combina cafeaua instant cu cele doua linguri de apa si adauga-le peste compozite, urmate de iaurt si dulceata.
2. Separat amesteca ingredientele uscate.
3. Combina cele două compozitii, pune aluatul intr-o tava de prajitura si da tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade.
4. Incinge smantana pentru frisca pana aproape fierbe zi toarn-o peste ciocolata tocata cat mai marunt. Lasa ingredientele 1-2 minute, apoi se amesteca pana la omogenizare.
5. Toarna glazura obtinuta deasupra negresei, las-o sa se raceasca, apoi portioneaz-o si orneaza fiecare patrat cu felii de portocale.
2. Separat amesteca ingredientele uscate.
3. Combina cele două compozitii, pune aluatul intr-o tava de prajitura si da tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade.
4. Incinge smantana pentru frisca pana aproape fierbe zi toarn-o peste ciocolata tocata cat mai marunt. Lasa ingredientele 1-2 minute, apoi se amesteca pana la omogenizare.
5. Toarna glazura obtinuta deasupra negresei, las-o sa se raceasca, apoi portioneaz-o si orneaza fiecare patrat cu felii de portocale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu