- 280 g faina
- 100 g fulgi de ovaz
- 180 g zahar
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- un praf de sare
- 120 ml ulei de floarea soarelui
- 2 oua
- 150 g iaurt grecesc
- esenta de vanilie
- 6 mere
Pentru glazura:
- 150 g zahar pudra
- 3 mere
Mod de preparare:
1. Intr-un bol combina ingredientele uscate, cu exceptia zaharului. Curata merele de coaja si da-le prin razatoarea mica.
2. Separat, mixeaza zaharul cu uleiul, ouale, merele date pe razatoare si esenta de vanilie.
3. Combina ingredientele uscate in ingrediente umede folosind o spatula. Pune aluatul intr-o tava de chec sau cozonac, unsa in prealabil cu unt.
4. Da checul la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru circa 50 de minute, sau pana cand checul trece testul scobitorii.
5. Rade cele 3 mere ramase pe razatoare mica. Combina sosul obtinut cu zaharul pudra adaugat treptat, pana ce obtii consistenta de glazura. Daca glazura este prea apoasa, mai adauga zahar pudra; daca este prea uscata, adauga 1-2 linguri apa.
6. Toarna glazura deasupra checului ajuns la temperatura camerei si da-l la rece inainte de servire. Optional, poti decora checul cu jumatatu de nuca.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu