- 250 g faina
- un ou
- 30 g zahar
- 25 g unt
- o lingurita de scortisoara
- 10 g drojdie
- 100 ml lapte
- un praf de sare
Pentru umplutura:
Pentru servit:
- fulgi de migdale
- lapte
Mod de preparare:
1. Se incalzeste laptele cu untul si apoi se pune drojdia in acest amestec. Se adauga zaharul, sarea, scortisoara si se amesteca.
2. Se bate oul si se adauga. Se pune faina, se amesteca si se framanta. Se lasa o ora la crescut.
3. Se intinde aluatul intr-un dreptunghi pe masa presarata cu faina, se topeste untul si se unge aluatul, se presara zaharul amestecat cu scortisoara si migdale macinate.
4. Se ruleaza, se taie felii care se asaza in tava unsa cu unt. Se lasa la crescut 30 de minute. Apoi, se da la cuptor 20-30 de minute sau pana cresc si se rumenesc frumos. Se servesc cu fulgi de migdale si cu un pahar de lapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu