duminică, 18 august 2019

Tarta americana cu nuci

     Ingrediente:

  • 200 g unt
  • 300 g faina
  • 4 linguri apa rece
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
     Pentru umplutura:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 115 g unt
  • 150 g sirop de porumb
  • 250 g nuci
  • 1/4 lingurita sare
  • esenta de vanilie
   Mod de preparare:
       1. Pentru aluat, se pun toate ingredientele, pe rand, intr-un vas si se framanta pana se obtine un aluat potrivit de tare, care se desprinde usor de maini. Se pune in folie alimentara si se da la rece, pana la prepararea umpluturii.
       2. Pentru umplutura, se bat ouale pana devin spumoase, dupa care se adauga zaharul si se amesteca.
       3. Se pun peste oua si zahar siropul de porumb, untul, nucile, sarea si vanilia. Aluatul se scoate de la rece si se intinde cu sucitorul in strat de 2 cm, dupa care se asaza in tava de copt si se indeparteaza surplusul.
       4. Se toarna umplutura si se da tava la copt 10 minute, la foc mare, si apoi 30 de minute, la foc moderat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu