vineri, 16 august 2019

Pricomigdale

     Ingrediente:

  • 6 albusuri
  • 300 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • un praf sare
  • 300 g nuci macinate
  • 50 g faina de migdale
   
  Mod de preparare:
       1. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga  un praf de sare si zaharul batut, treptet, lingura cu lingura. Se mai bate pana se obtine o spuma alb-lucioasa, apoi se adauga zaharul vanilat.
       2. Se adauga nucile macinate amesecate in prealabil cu faina de migdale si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel sau al unei spatule, amestecand de jos in sus, usor, sa nu se lase prea tare bezeaua. 
       3. Se pune compozitia intr-un pos si se elibereaza mici cerculete in tava tapetata cu hartie de copt.
       4. Se coc pentru inceput cu usa inchisa. Se lasa sa se rumeneasca usor si sa se umfle, iar dupa ce au facut o crusta tare, se scot si se lasa sa se raceasca.
       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu