- un pachet foi de placinta
- 150 g unt
- 220 g nuci
- 250 g zahar tos
- 200 g ciocolata
- 1/2 lingurita suc de lamaie
Mod de preparare:
1. Se topeste untul si se lasa deoparte, iar nucile se maruntesc la robot.
2. Se unge tava de copt cu unt, se asaza jumatate din cantitatea de foi unse fiecare cu unt intre ele.
3. Se presara nucile, se acopera cu restul de foi unse intre ele fiecare cu unt. Cu restul de unt se unge suprafata baclavalei. Se taie si se da tava la cuptor pentru 20-25 minute.
4. Intre timp, zaharul, 200 ml apa si ciocolata rupta bucati se pun pe foc. Trebuie sa iasa un sos nu foarte gros in care se pune zeama de lamaie. Când e coapta baclavaua, se toarna sosul de ciocolata. Se lasa asa pana a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu