- 1 pliculet drojdie uscata
- 150 ml lapte
- 6 linguri zahar
- 250 g margarina (un pachet)
- 2 oua
- 750 g faina
Ingrediente pentru umplutura:
- 600 g gem de caise
- 350 g nuca macinata
- 120 g zahar
Ingrediente pentru glazura:
- 200 g ciocolata neagra
- 4 linguri lapte
- 6 linguri ulei
Mod de preparare:
1. Combina laptele caldut cu drojdia si o lingura de zahar, apoi da-le deoparte.
2. Separat, combina faina cu restul de zahar, ouale si margarina. Framanta bine compozitia si adauga maiaua. Continua framantarea pentru 10-12 minute, sau pana obtii un aluat fin, adaugand faina pe parcurs, daca mai simti necesar la mana.
3. Separat combina ingredientele pentru umplutura: gemul, nuca si zaharul, pana ce-l omogenizezi. Unge o tigaie cu margarina si imparte aluatul in 4 parti egale.
4. Intinde o foaie cat mai subtire, dar nu incat sa se rupa. Transfer-o in tava ruland-o pe facalet si intinde o treime din umplutura pe deasupra.
5. Intinde urmatoarea foaie, alterneaz-o cu umplutura si tot asa, pana cand obtii 4 foi suprapuse, cu 3 straturi de umplutura. Lipeste capetele foilor intre ele si inteapa foaia de sus cu o furculita din loc in loc.
6. Lasa prajitura Dobos la crescut acoperita cu un prosop de bucatarie pentru o ora, apoi da-o la cuptor pentru 35 de minute la 170 grade, sau pana cand se rumeneste bine.
7. Intoarce prajitura cu susul in jos, folosind o a doua tava si las-o putin sa se raceasca. Topeste ciocolata cu uleiul si laptele si glazureaza prajitura. Las-o la rece, apoi portioneaz-o si serveste-o.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu