vineri, 16 august 2019

Prajitura cu branza si nuci

    Ingrediente:

  • 80 g nuci macinate
  • 140 g unt
  • 240 g faina
  • 120 g zahar
     Pentru umplutura:
  • 125 g unt
  • 90 g zahar
  • un plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 400 g branza de vaci
  • 2 linguri suc de lamaie
  • un praf de sare
  • 50 g nuci
  Mod de preparare:
       1. Nucile se rumenesc putin intr-o tigaie fara ulei si apoi se maruntesc.
         2. Untul moale se amesteca bine cu faina, zaharul si nucile, folosind varful degetelor.
       3. Din aluatul rezultat se opreste o cantitate de marimea unei portocale, iar restul se asaza intr-o forma. Se taseaza si se coace 15 minute.
       4. Pentru umplutura, se amesteca intai untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Se adauga apoi ouale, unul cate unul, se pun si branza cu sucul de lamaie. Se scoate tava cu aluatul din cuptor, se pune amestecul cu branza, se presara deasupra aluatul ras sau faramitat, nucile maruntite si se mai da la cuptor pentru 35 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu