Pentru crema cu fistic:
- 200 ml frisca lichida
- 85 g ciocolata alba
- 30 g pasta de fistic
- 1/2 foaie de gelatina
- 80 g mascarpone
Pentru servit:
- 100 g fistic
Mod de preparare:
1. Pentru crema, se inmoaie gelatina in apa rece. Se fierbe frisca si se adauga gelatina scursa. Se topeste ciocolata, se racoreste, se amesteca cu pasta de fistic si frisca cu gelatina. Se mixeaza bine, se strecoara si se lasa la frigider pentru 4 ore. Abia in momentul folosirii se va adauga mascarpone prin mixare.
2. Pentru foi, se topeste untul si, intre timp, la robot se pun cele doua oua intregi, faina de migdale si zaharul pudra. Se mixeaza 3 minute.
3. Separat, albusuri se bat spuma cu zaharul tos si apoi se adauga in trei reprize in amestecul cu oua. Se adauga apoi faina si untul topit si racorit.
4. Se imparte aluatul in trei si se coc 3 foi subtiri in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa 7-9 minute fiecare si apoi se da la racit separat.
5. Odata foile racite, se aseaza alternativ cu crema in care s-a adaugat si mascarpone. Se presara cu fistic rumenit in tigaie fara ulei. Prajitura este mai buna a doua zi.
2. Pentru foi, se topeste untul si, intre timp, la robot se pun cele doua oua intregi, faina de migdale si zaharul pudra. Se mixeaza 3 minute.
3. Separat, albusuri se bat spuma cu zaharul tos si apoi se adauga in trei reprize in amestecul cu oua. Se adauga apoi faina si untul topit si racorit.
4. Se imparte aluatul in trei si se coc 3 foi subtiri in tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa 7-9 minute fiecare si apoi se da la racit separat.
5. Odata foile racite, se aseaza alternativ cu crema in care s-a adaugat si mascarpone. Se presara cu fistic rumenit in tigaie fara ulei. Prajitura este mai buna a doua zi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu