Pentru aluat:
- 375 g faina
- 200 g zahar
- 230 ml ulei
- 4 oua
- 80 ml suc de portocale
- o lingurita esenta de vanilie
- o linguririta sare
- 100 g nuci maruntite
Pentru servit:
- sos caramel
- nuci
Mod de preparare:
1. Merele se curata de coaja, se taie felii, se pun intr-un castron, se toarna mierea peste ele si se presara scortisoara. Se amesteca si se lasa deoparte.
2. Pentru aluat, se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se mixeaza 2 minute la viteza mare.
3. In vasul de copt guguluf, se toarna un prim strat de aluat, se asaza mere, se presara cu nuci, se toarna un alt strat de aluat, se pun mere si nuci si se toarna apoi aluatul ramas.
4. Se lasa la cuptor 40 -50 de minute si, dupa racirea completa, se scoate din tava si se aduce la masa cu sos de caramel deasupra si nuci.
4. Se lasa la cuptor 40 -50 de minute si, dupa racirea completa, se scoate din tava si se aduce la masa cu sos de caramel deasupra si nuci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu