Ingrediente:
- 20 foi de placinta
- 100 g nuci pentru servit
- 250 g miere
- 200 g unt topit + unt pentru tava
- cateva picaturi apa de flori de portocal
Pentru umplutura:
- 500 g nuci macinate mai mare
- 1/2 lingurita scortisoara
- 3 linguri apa de trandafiri sau de flori de portocal
- 100 g unt topit
- 150 g zahar
- fistic si nuca, pentru decor
Mod de preparare:
1. Intr-un vas se amesteca toate ingredientele pentru umplutura: untul topit, zaharul, nucile maruntite mai mare, scortisoara si apa de flori de portocal.
2. Se unge tava de copt cu unt, se pune o foaie de placinta pe masa de lucru, se unge cu unt topit si se presara cu 2-3 linguri de umplutura de nuca. Se ruleaza si se asaza in tava. Se procedeaza la fel cu celelalte foi, care se ung cu unt topit, se presara cu nuca si se ruleaza, dupa care se asaza una langa alta in tava de copt.
3. Se taie baclavaua bucati, se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor pentru 40-45 de minute.
4. Se scoate apoi tava si se toarna mierea usor incalzita si aromatizata cu cateva picaturi de flori de portocal. Se lasa pana a doua zi, când se serveste presarata cu nuci si fistic fin macinate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu