- 500 g faina
- 3 cartofi dulci
- un ou
- 200 ml ulei
- 200 ml lapte
- scortisoara
- un plic praf de copt
Pentru glazura:
- un albus
- 250 g zhar
Mod de preparare:
1. Pentru, se amesteca faina, zaharul, praful de copt si scortisoara. Separat se amateca cartofii fierti, curatati de coaja si faramitati ca pentri piure, uleiul, laptele si oul. Se amesteca si apoi se adauga ingredientele cu faina.
2. Se repartizeaza aluatul in formele de briose foarte putin unse si se coc 15-120 de minute. Se lasa 5 minute in forme sa se raceasca si apoi se scot. Se lasa complet la racit.
3. Pentru glazura, se bate albusul si se pune progresiv zaharul. Trebuie sa ramana ca o pasta fluida sa nu devina o bezea. Se pune intr-o punga cu coltul taiat si se deoreaza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu