luni, 19 august 2019

Cartofi cu legume la cuptor

     Ingrediente:
  • 4 cartofi
  • o vanata
  • un ardei gras
  • 2 lingurite bulion
  • 250 ml apa
  • cascaval
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • frunze proaspete de busuioc
  Mod de preparare:
       1. Vanata se taie cuburi, se presara cu sare si se lasa asa pentru 10 minute sa se scurga de sucul toxic.
       2. Intre timp, cartofii curatati de coaja, spalati si feliati se fierb 10 minute in apa clocotita si apoi se scurg bine.
       3. Intr-un vas de cuptor uns cu unt se pun cartofii, cubulete de vinete sterse de sucul lasat, dovlecelul taiat cubulete si ardeiul taiat mai mare.
       4. Se toarna bulionul desfacut in apa, se potriveste de sare si piper, se pune cascavalul taiat felii si se lasa la cuptor pentru 20 de minute. Se aduc la masa cu frunze proaspete de busuioc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu