- 250 g fulgi de ovaz
- 4 banane coapte
- 2 oua
- 2-3 linguri zahar (optional)
- o tableta ciocolata neagra (100 g)
- 50 g unt
- 1 lingura praf de copt
- esenta vanilie
Mod de preparare:
1. Da fulgii de ovaz prin robotul de bucatarie, incat sa-i maruntesti. Zdrobeste bananele, apoi bate-le cu ouale si zaharul.
2. Topeste ciocolata rupta cat mai marunt cu untul la bain marie sau cuptorul cu microunde (incalzire in reprize de 30 de secunde, cu amestecare intre 2 reprize).
3. Pune ciocolata topita peste compozitia cu banane si incorporeaza praful de copt, urmat de ovaz. Toarna compozitia obtinuta in forme de briose si da-le la cuptor la 180 grade pentru circa 25-30 de minute, sau pana cand trec testul scobitorii.
4. Imediea ce scoti briosele de la cuptor, scoate-le si din forme si pune-le pe o farfurie. Inveleste farfuria cat mai strans si lasa-le deoparte pentru minim 30 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu