Ingrediente pentru aluat:
- 200 g faina
- 100 g unt + 30 g pentru forme
- un ou + un galbenus
- 80 g zahar
- un praf sare
- 60 g nuca
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, se macina nucile pana ajung o pudra fina, care apoi se amesteca intr-un castron cu faina, untul, oul si galbenusul, sarea si zaharul.
2. Se intinde apoi o foaie, se decupeaza pe masura formelor de copt si se aseaza in formele unse cu unt. Se gaureste foaia cu dintii unei furculite si se dau formele la rece pentru 30 de minute. Dupa acest timp, se coc 10 minute.
3. Intre timp, se fierbe frisca pentru umplutura, se toarna peste ciocolata, se amesteca penru a ajuta topirea si, dupa ce s-a racorit, se adauga zaharul si oul batut cu esenta de cafea.
4. Se scot tartele din cuptor, se toarna amestecul de ciocolata si se repartizeaza nucile maruntite. Se mai lasa 10 minute la cuptor, apoi se scot. Umplutura se va inchega complet ulterior, la racire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu