miercuri, 14 august 2019

Inghetata de nuci

Inghetata de nuci

     Ingrediente:

  • 150 g nuci
  • 3 linguri miere
  • 4 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • un praf de sare
  • 400 ml lapte
  • 300 ml frisca lichida
      
      Pentru servit:
  • cosulet de napolitana
  • 100 g ciocolata amaruie
 Mod de preparare:

         1.Se pune intr-un vas 100 g nuci, se acopera cu apa si se lasa la fiert pana ce se va evapora apa.
         2.Intre timp, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si sarea si, când amestecul a devenit alb, se toarna laptele, putin cate putin. Se pune apoi la bain-marie si se amesteca încontinuu pana se ingroasa. Se trage de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
         3. Nucile fierte se mixeaza, se amesteca apoi cu mierea si cu 100 ml frisca nebatuta. Se lasa la frigider pentru 30 de minute.
         4. Se bate restul de frisca, se adauga amestecul cu nuci, crema fiarta si racita. Se lasa la congelat cel putin 4 ore. Se servesc in cosulete de napolitana trecuta prin ciocolata topita. Se orneaza cu miez de nuca.

Un comentariu: