luni, 19 august 2019

Inghetata de ciocolata de casa

     Ingrediente:
  • 200 + 50 g lapte condensat 
  • 200 g ciocolata neagra
  • 3 linguri cacao
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra
  Mod de preparare:
        1. Topeste 200 g de ciocolata la bain marie sau la microunde, in runde de 30 de secunde, urmate de amestecare energica.
        2. Combina ciocolata topita cu laptele condensat si mixeaza bine, apoi adauga cacaua. 
        3. Bate frisca cu cele 3 linguri de zahar pudra (poti scade din cantitate, daca preferi mai putin dulce sau daca folosesti o ciocolata cu lapte).
            4. Combina cele doua compozitii odata ce ciocolata s-a racorit si mai bate putin inghetata de ciocolata.
      5. Incorporeaza cele 50 de g de ciocolata ramase, taiate cubulete sau rase, dupa gust.
      6. Toarna inghetata de ciocolata obtinuta intr-un recipient pe care il poti inghide si da-o la congelator pentru minim 8 ore sau peste noapte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu