- 120 ml lapte integral
- 85 g miere
- 115 g unt nesarat
- 360 g faina
- o lingurita sare
- 1/2 lingurita scortisoara
- un plic drojdie
- 2 oua
Pentru umplutura:
- 115 g unt nesarat
- 160 zahar brun
- 225 g nuci maruntite
- o lingurita scortisoara
Pentru copt:
- un ou
- un albus
- o lingura apa
Pentru ornat:
- 2 lingurite zahar pudra
- 50 g alune de padure maruntite
Mod de preparare:
1. Pentru aluat, se amesteca laptele, mierea si untul la foc mediu, pana ce se topeste untul. Se ia de pe foc, apoi se lasa 5 minute sa se racoreasca.
2. In bolul unui mixer se pun 200 g faina, sarea, scortisoara si drojdia. Se toarna amstecul racorit cu miere, se omogenizeaza, se adauga ouale, amestecand dupa fiecare. Apoi se adauga restul de faina, pusa lingura cu lingura. Dupa ce s-a format aluatul si este omogen, se lasa la crescut pentru o ora, acoperit si la loc caldut.
3. Se mixeaza nucile maruntite, untul, scortisoara si zaharul brun. Aluatul se mai framanta putin, apoi se imparte in 3 bile care se intind in trei foi pe care se repartizeaza amestecul de nuci. Se ruleaza, apoi se impletesc si se trece cu sucitorul usor pe deasupra sa se turteasca. Se asaza in tava de copt.
4. Se umple apoi cu amestecul de albus, ou si apa si se coace 40 de minute. Se lasa sa se racoreasca in forma de copt. Se serveste presarat cu zahar pudra si alune de padure maruntite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu