marți, 20 august 2019

Foitaj cu cartofi dulci

     Ingrediente:

  • un pachet aluat foitaj
  • 2 cartofi dulci
  • 2 linguri seminte de susan negru
  • 2 linguri seminte de susan alb
  • 150 g gem de caise 
  • 100-150 g miere
  Mod de preparare:
       1. Cartofii dulci forte bine spalati se pun la fiert in coaja. Se lasa 10 minute si apoi se scurg bine.
      2. Cat timp fierb cartofii, aluatul se framanta usor pe masa presarata cu faina, se transforma intr-un sul din care se rup bucati lungi aproximativ 10 cm. Se rasucesc si se unesc pentru a face o barcuta.
        3. Se transfera imediat barcutele de aluat in tava tapetata cu hartie de copt si se repartizeaza gem in interiorul lor. Se pune mierea la incalzit la bain-marie.
       4. Cartofii se taie felii care se trec prin miere si apoi se asaza in barcute peste gem. Se lasa la cuptor 20 de minute si cand se scot se presara cu seminte de susan alb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu