- 150 g faina
- 90 g unt
- 150 g zahar pudra
- un plic praf de copt
- un plic zahar vanilat
- 3 oua
- 100 ml lapte
- 100 g ciocolata
- un praf de sare
- 100 g fistic nesarat
Pentru glazura:
- 100 g ciocolata
- 30 g fistic
Mod de preparare:
1. Se amesteca untul cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Se adauga faina, praful de copt si laptele si se amesteca.
2. Se topesc 80 g ciocolata cu o lingura de apa sau cafea, iar restul se trece prin razatoare. Se mixeaza 80 g fistic, iar restul se lasa intreg. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitie.
3. Se imparte aluatul in doua. Intr-o parte se pune ciocolata topita si cea rasa, iar in restul se pune fisticul macinat si cel intreg.
4. Se toarna aluaturile intr-o forma unsa si apoi, cu coada unei linguri, se amesteca usor. Se lasa la cuptor 50 de minute. Se topeste ciocolata la bain-marie si se toarna peste chec dupa ce acesta s-a racit. La final, se presara cu fisticul maruntit.
Interesant. Îmi place tare mult Combinația de ciocolată și fistic.
RăspundețiȘtergereÎmi place fisticul, dar nu l*am încercat în prăjituri. Notez rețeta.
RăspundețiȘtergereAtractivă rețeta. Mai ales că ador și ciocolata și fisticul ��! Pare o rețetă care se potrivește în drumurile unui Suflet de turist 😋.
RăspundețiȘtergereNu m-as fi gandit la fistic intr-un chec. Arata bine.
RăspundețiȘtergereCe bine arata, sa stii ca iti fur reteta.
RăspundețiȘtergere