vineri, 16 august 2019

Chec cu fistic si glazura de ciocolata

     Ingrediente:

  • 150 g faina
  • 90 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 100 g ciocolata
  • un praf de sare
  • 100 g fistic nesarat
    Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 30 g fistic
 Mod de preparare:
       1. Se amesteca untul cu galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Se adauga faina, praful de copt si laptele si se amesteca.
       2. Se topesc 80 g ciocolata cu o lingura de apa sau cafea, iar restul se trece prin razatoare. Se mixeaza 80 g fistic, iar restul se lasa intreg. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitie.
       3. Se imparte aluatul in doua. Intr-o parte se pune ciocolata topita si cea rasa, iar in restul se pune fisticul macinat si cel intreg.
       4. Se toarna aluaturile intr-o forma unsa si apoi, cu coada unei linguri, se amesteca usor. Se lasa la cuptor 50 de minute. Se topeste ciocolata la bain-marie si se toarna peste chec dupa ce acesta s-a racit. La final, se presara cu fisticul maruntit.

5 comentarii:

  1. Interesant. Îmi place tare mult Combinația de ciocolată și fistic.

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi place fisticul, dar nu l*am încercat în prăjituri. Notez rețeta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Atractivă rețeta. Mai ales că ador și ciocolata și fisticul ��! Pare o rețetă care se potrivește în drumurile unui Suflet de turist 😋.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu m-as fi gandit la fistic intr-un chec. Arata bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata, sa stii ca iti fur reteta.

    RăspundețiȘtergere