Pentru umplutura:
- 4 cartofi dulci fierti
- 200 g zahar brun
- sucul unei portocale
- 200 ml smantana grasa
- 50 g unt
- scortisoara
- nucsoara
Mod de preparare:
1. Pentru aluat se mixeaza faina cu untul, apa, oul si sarea. Compozitia obtinuta se transfera intr-un castron si se incepe turnarea apei pentru a ajuta legarea aluatului
2. Se pune aluatul pe masa presarata cu faina si se framanta putin. Se intinde apoi o foaie care se transfera in tava de copt. Se inteapa cu furculita si se coace timp de 10 minute.
3. Intre timp, cartofii dulci fierti se curata de coaja si se preseaza sa nu aiba deloc lichid. Cartofi impreuna cu celelalte ingrediente de umplutura se mixeaza.
4. Se repartizeaza amestecul de cartofi in tarta semicoapta si se mai lasa la cuptor aproximativ 25 de minute. Se poate servi cu frisca sau inghetata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu