Pentru blat:
- 4 oua
- 125 g zahar
- un plic zahar vanilat
- 125 faina
- 25 g amidon
Pentru crema de smantana:
- 800 g smantana
- 6 foi gelatina
- 100 g zahar
- sucul a doua lamai
Pentru servit:
- alune macinate
- sos de ciocolata
Mod de preparare:
1. Pentru baza, se maruntesc biscuitii, se amesteca cu unt topit si se asaza intr-o tava in care ulterior se va monta prajitura. Se lasa la rece.
2. Pentru blat, galbenusurile se mixeaza cu cele 2 tipuri de zahar, se adauga faina amestecata cu amidonul si, la final, albusurile batute spuma. Se toarna aluatul intr-o tava dreapta tapetata cu hartie. Se coace 20 de minute. Se lasa la racit.
3. Pentru crema de smantana, se inmoaie gelatina in apa rece, se incalzeste sucul de lamaie si se amesteca. Smantana se mixeaza cu zaharul si apoi i se adauga gelatina.
4. Peste stratul de biscuiti se pune un strat de crema, apoi o parte din blat, crema, blat si restul de crema. Se lasa la rece 12 ore. Inainte de servire se presara alune si se orneaza cu sos de ciocolata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu