joi, 15 august 2019

Profiterol



   Ingrediente pentru aluat:

  • 200 ml apa
  • 3 g sare
  • 100 g unt
  • 30 g zahar pudra
  • 100 g faina
  • 50 g nuci macinate
  • 20 g cacao
  • 4 oua

    Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida
    Pentru servit:
  • inghetata de fistic
  • 50 g fistic
 Mod de preparare:
      1. Pentru aluat, se pun la fiert apa cu sarea, zaharul si untul. Cand amestecul este complet topit, se adauga faina, cacaua si nucile, toate dintr-o data. Se mai lasa 2 minute pe foc pentru ca aluatul sa fie uscat bine. Se trage de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin, apoi se adauga ouale, unul cate unul si se amesteca energic.
      2. Se pune aluatul intr-o seringa de bucatarie si  se elibereaza cantitati de marimea unei nuci in tava de copt tapetata cu hartie. Se lasa la cuptor pentru 30 de minute. Se lasa apoi la racit.
      3. Pentru glazura, se fierbe frisca si se toarna peste ciocolata si se amesteca. Se taie un capacel fiecarei gogosele, se umple cu inghetata de fistic, se toarna glazura si se presara fistic maruntit.

Un comentariu: