luni, 19 august 2019

Cheescake cu caramel

     Ingrediente:

  • 250 g biscuiti simplu
  • 100 g unt topit
  • 700 g crema de branza la temperatura camerei
  • 350 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar
  •  3-4 linguri sos caramel
     Pentru ornare:
  • 4-5 linguri  sos caramel
  • 50 g nuci tocate
   Mod de preparare:
       1. Macina biscuitii Intr-un robot de bucatarie. Toarna untul topit peste biscuiti si omogenizeaza.
       2. Preseaza amestecul obtinut intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si da tava la rece 30 de minute.
       3. Bate crema de branza cu smantana pentru frisca, zaharul si caramelul. Gusta pentru a verifica daca este suficient de dulce, iar daca e necesar mai adauga zahar.
       4. Pune amestecul de branza in tava si da cheescake-ul la rece pentru 4 ore. Cand prajitura s-a intarit, scoate-o si glazureaz-o cu sosul de caramel si orneaz- o cu nucile tocate marunt cu cutitul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu