- 500 ml lapte
- 130 g zahar
- 6 galbenusuri
- 200 ml frisca lichida
- 3 piersici din compot
- 1 pastaie de vanilie
Mod de preparare:
1. Piersicile se pun la scurs intr-o strecuratoare.
2. Intre timp, laptele si păstaia de vanilie taiata pe lung in două se pun la fiert, iar galbenusurile se freaca bine cu zaharul. Apoi peste crema rezultata se toarna laptele cald. Se amesteca din nou si se pune din nou pe foc.
3. Se fierbe crema pana ce devine groasa, se trage de pe foc si, după răcire se amesteca cu frisca lichida si piersicile usor maruntite cu mixerul.
4. Se toarna amestecul intr-o cutie, se da la congelat pentru 3 ore si, dupa primele 30 de minute, se scoate si se amesteca. Se repeta operatiunea de 3 ori pe parcursul congelarii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu