sâmbătă, 17 august 2019

Prajitura cu miere si nuci

     Ingrediente pentru blat:
  • 2 linguri miere
  • 100 g faina
  • 4 oua
  • un pic de esenta de vanilie
     Pentru crema de interior:
  • 8 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • esenta de vanilie
  • un borcan de gem de 340 g
  • nuci pentru servit
  Mod de preparare:
        1. Pentru aluat, galbenusurile se amesteca bine cu mierea, se adauga faina in cantitati mici, apoi vanilia. Se bat albusurile spuma si se adauga amestecand cu delicatete.
        2. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu unt si se coace 30 de minute la foc mediu. Se lasa la racit.
       3. Pentu crema, se pune zaharul intr-o craticioara, se adauga 50 ml apa si esenta de vanilie. Se pune pe foc si, cand s-a topit zaharul, se toarna in fir subtire peste galbenusuri amestecand la mixer. Se mixeaza pana la completa racire, se adauga untul taiat cubulete si se mai mixeaza putin.
        4. Se taie blatul si se reasaza in straturi cu crema si gem. Se serveste cu nuci deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu