- 150 g zahar
- 2 linguri miere
- 100 ml cola
- 200 g biscuiti
- 150 g margarina
- 50 g nuca
- 50 g alune sau migdale
Ingrediente pentru glazura:
- 200 g ciocolata
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
1. Topeste ciocolata cu zaharul, mierea si margarina la bain marie. Cand toate au devenit omogene, adauga cola, mai lasa un minut si stinge focul.
2. Separat, topeste ciocolata pentru glazura cu uleiul la bain marie, pana obtii o glazura lucioasa si omogena. Tapeteaza o tava triunghiulara (daca ai una) sau o tava de chec cu folie de aluminiu sau de plastic.
3. Unge din belsug tava cu glazura simpla si da-o la congelator pentru 5-10 minute. In rastimp, in glazura cu miere adauga biscuitii macinati, nuca si alunele macinate si omogenizeaza compozitia.
4. Toarna compozitia in forma unsa cu ciocolata (daca glazura de pe pereti si fundul tavii s-a intarit) si niveleaza bine. Deasupra toarna restul de glazura si da prajitura Toblerone la frigider pentru minim 2 ore, sa se fixeze.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu