- 175 g unt + 20 g pentru tava
- 175 g zahar tos
- coaja rasa a 4 portocale + sucul uneia
- 4 oua
- 100 g faina
- o lingura praf de copt
- 100 g migdale macinate
Pentru stratul de ciocolata neagra:
- 200 g ciocolata neagra
- 300 ml frisca lichida
Pentru decor si servit:
- 100 g ciocolata neagra
- 100 g alune
Mod de preparare:
1. Pentru blat se mixeaza un minut zaharul, untul moale si coaja rasa de portocala.
2. Se adauga galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, migdalele fin macinate si sucul de portocale strecurat. Se bat albusurile spuma si se adauga in 3 reprize. Se toarna aluatul in forma de copt unsa si se lasa la cuptor 45 de minute, verificand cu scobitoarea daca este gata. Se lasa apoi la racit complet.
3. Pentru crema, se topeste ciocolata si apoi se amesteca cu frisca rece batuta. Se lasa o ora la frigider si inainte de folosire se mixeaza foarte bine.
4. Blatul se asaza pe platoul de servit, se pune crema, se asaza alunele, se topeste ciocolata si se toarna peste alune.
3. Pentru crema, se topeste ciocolata si apoi se amesteca cu frisca rece batuta. Se lasa o ora la frigider si inainte de folosire se mixeaza foarte bine.
4. Blatul se asaza pe platoul de servit, se pune crema, se asaza alunele, se topeste ciocolata si se toarna peste alune.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu