joi, 15 august 2019

Rulada cu nuci

     Ingrediente pentru aluat:
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 180 g faina
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie 
  • un praf de sare 
    Pentru umplutura si decor:
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 g zahar pudra
  • 200 g nuci
 Mod de preparare:
      1. Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce se obtine o crema alba. Se adauga vanilia, se amesteca, se pune faina cernuta si apoi se adauga in trei reprize albusurile batute cu un praf de sare.
      2. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace 20 de minute. Se scoate pe un servet umed, se inlatura hartia si se ruleaza in servet.
      3. Pentru umplutura se bate frisca foarte rece cu zaharul si se adauga jumatate din cantitatea de nuci maruntite. Se pune la rece, daca aluatul nu s-a racit inca.
      4. Se desface aluatul, se umple cu frisca, se ruleaza din nou, se acopera cu restul de frisca si se presara cu restul de nuci.
         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu