Pentru umplutura:
- 500 g mere
- 50 ml suc de mere
- un plic gelatina
Pentru servit:
- 250 ml frisca dulce lichida
- sos caramel
- 50 g migdale
- 50 g nuci maruntite
Mod de preparare:
1. Pentru blat, se mixeaza 5 minute galbenusurile si zaharul. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt, untul topit si, la final, albusurile batute spuma. Se toarna aluatul in tava mare de aragaz tapetata cu hartie si se coace 10 minute. Se scoate pe un servet umezit si se lasa la racit.
2. Merele curatate se trec prin razatoare, gelatina se desface in sucul de mere si apoi se incalzeste usor fara a fierbe. Se adauga peste mere.
3. Se decupeaza blatul de marimea unei tavi rotunde cu pereti detasabili, se asaza blatul, si se toarna compozitia de mere. Se lasa 2 ore la rece. Se acopera apoi cu frisca batuta, sos de caramel si se presara cu migdale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu