- 500 g miere
- 8 albusuri
- 500 g arahide
- 500 g zahar
- un pahar de apa
Pentru servit:
- 50 g amestec nuci macinate
Mod de preparare:
1. Se pune mierea la bain-marie si se topeste aproximativ 3/4 ora. Cand a devenit lichida se adauga albusurile.
2. Se amesteca aproximativ 30 de minute, pana se intareste. Se fierbe apa cu zaharul timp de 10 minute si cand o picatura de sirop se coaguleaza in apa rece, este semn ca este gata. Se adauga peste amestecul cu miere si se omogenizeaza.
3. Arahidele se pun 15 minute la cuptor, se maruntesc, după gust, si se adauga peste mierea cu sirop. Se amesteca 30 de minute.
4. Se toarna amestecul intr-o forma tapetata cu hartie de copt, se acopera cu hartie si se lasa o noapte. Se servesc cu amestec de nuci maruntite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu