Ingrediente pentru umplutura:
- 250 g broccoli
- 4 linguri de smantana
- 1 ceapa medie
- 1 cățel usturoi
- 1 lingura unt
- sare
- piper
- 1/2 legătură de patrunjel
Mod de preparare:
1. Bate oul cu un praf generos de sare pentru 2-3 minute. Adauga laptele si faina treptat, apoi incorporeaza uleiul si praful de copt.
2. Prajeste clatitle intr-o tigaie antiaderenta cu cateva picaturi de ulei pana ce se rumenesc pe ambele parti.
3. Ulterior, frige ceapa taiata fin cu usturoiul intr-o lingura de unt.
4. Dupa 1-2 minute adauga buchetelele de broccoli, toarna 3-4 linguri de apa si asaza capacul peste.
5. Lasa legumele sa se patrunda bine la abur, timp de 7-8 minute.
6. Scoate legumele si zdrobestele cu instrumentul pentru piure, apoi adauga smantana, sarea piperul si patrunjelul tocat fin
7. Umple clatitele cu sosul de broccoli astfel obtinut si servestele ca aperitiv rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu