- 160 g nuci maruntite
- 160 g zahar pudra
Pentru fursecuri:
- 220 g faina
- 120 g zahar
- 180 g unt
- 150 g nuci pralinate
- un galbenus
- 50 g ciocolata
- un praf de sare
Mod de preparare:
1. Pentru nucile pralinate, se pun nucile intr-o tigaie, pe foc, se lasa 2 minute, se adauga zaharul, se lasa sa se topeasca si sa se formeze caramelul. Cand toate nucile sunt amestecate cu caramelul, se pun pe o suprafata acoperita cu hartie de copt. Se lasa la racit si apoi se maruntesc foarte fin cu ajutorul unui sucitor. Se cantaresc 150 g care se vor folosi la aluat.
2. Pentru aluat, se topesc untul si ciocolta, apoi se amesteca cu zaharul si galbenusul.
3. Se adauga faina, nucile pralinate si sarea. Se amesteca bine, se formeaza un sul care se inveleste in folie de plastic si se lasa o ora la rece.
4. Se taie apoi felii care se asaza in tava de copt tapetata cu hartie. Se lasa 15 minute, maximum, la copt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu