marți, 20 august 2019

Painici umplute cu cartofi si gem de prune

     Ingrediente pentru aluat:

  • 120 ml apa calduta
  • un ou
  • 50 g unt
  • 500 g faina
  • 3 linguri zahar
  • un praf sare
  • un pliculet drojdie uscata
     Pentru umplutura:
  • un borcan gem de prune
  • 150 g cartofi fierti
     Pentru copt:
  • un galbenus
  • o lingura lapte
  Mod de preparare:
       1. Intr-un vas se pun toate ingredientele pentru aluat si se framanta bine. Daca mai este nevoie de apa sau de faina, pentru consistenta aluatului, se mai pune pe parcurs. Se strange aluatul intr-o bila care se lasa la crescut 30 de minute.
      2. Pentru umplutura cartofii fierti se curata de coaja si se taie cuburi mici care se amesteca apoi delicat cu gemul de prune.
       3. Aluatul se imparte in 20 de bile mici care se intind cu sucitorul, se umple cu umplutura de cartofi si gem si se strang in forma de painica. Se mai lasa 10 minute la crescut, apoi se ung cu galbenusul batut cu lapte si se coc intr-o tava, in cuptor incins in prealabil. Se pot servi atat calde cat si reci.

8 comentarii:

  1. Ce idee bună! Acuș începe școala și revine întrebarea "ce punem la pachet?" Dulce, gustos și ușor de mâncat în pauză.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce reteta simpla si draguta. Cu siguranta am sa o incerc.

    RăspundețiȘtergere
  3. O rețeta simpla, dar care sunt convinsă că e delicioasă. Și chiar o pot lua și la birou😁

    RăspundețiȘtergere
  4. Arată foarte bine. Rețeta e destul de simplă și sper să o încerc curând .

    RăspundețiȘtergere
  5. Sună delicios! Rapid, simplu și bun.Mulțumesc pentru rețeta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pare cu iz ardelenesc. O voi încerca după vacanță.

    RăspundețiȘtergere
  7. Inedita combinatia. Este de incercat, par delicioase.

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte buna ideea!
    Abia aștept sa incerc rețeta.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere