- 4 oua
- 200 g zahar
- 100 g faina
- 75 g amidon
- 75 g nuci macinate
- 200 g unt
- 2 plicuri praf de copt
- coaja unei lamai
Pentru crema:
- 4 oua
- 45 g amidon
- 250 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 300 ml lapte
- 250 ml frisca lichida
- 10 g coaja de lamaie
- 150 ml suc de lamaie
Pentru montarea prajituri:
- 300 g ciocolata
- 200 ml frisca lichida
- 100 g ciocolata
Mod de preparare:
1. Se amesteca si se cern faina cu amidonul si praful de copt. Ouale se mixeaza cu zaharul, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga coaja rasa de lamaie.
2. Se pune totul peste crema de oua, se adauga untul topit, se toarna aluatul intr-o tava dreapta unsa cu unt si tapetata cu faina si se lasa 40 de minute la copt.
3. Pentru crema, se amesteca ouale si amidonul, se adauga cele 2 tipuri de zahar, laptele si frisca. Se toarna amestecul intr-o cratita, se pune pe foc, si se omogenizeaza pana devine o crema groasa. Se pun coaja si sucul de lamaie, se amesteca si se trage de pe foc.
4. Se fierbe frisca si se amesteca cu cele 300 g ciocolata pana se topește. Se asaza blatul, un strat de sos de ciocolata si frisca, apoi crema. Se serveste cu ciocolata rasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu