- 200 g ciocolata cu 80% cacao
- 100 g unt
- 2 oua + 2 galbenusuri
- 100 g zahar tos
- 4 linguri unt de arahide
- 3 linguri faina
- o lingura unt
- 2 linguri cacao pentru presarat forme
- 50 g nuci maruntite
Mod de preparare:
1. Se incinge cuptorul si se ung cele patru forme de copt cu unt, apoi se tapeteaza cacao.
2. Se pun, intr-o craticioara, untul si ciocolata si se topesc la foc mic, amestecând, pana se obtine o crema omogena.
3. Intr-un bol mare, se amesteca ouale si zaharul tos cu mixerul. Se adauga amestecul de ciocolata, care se lasa sa se raceasca in prealabil. La final, se pune faina, amestecand cu o spatula de sus in jos.
4. Se toarna compozitia in vasele pregatite, astfel incat sa fie pline pe jumatate, apoi se pune in mijloc o lingurita de unt de arahide si deasupra putina nuca maruntita, apoi se toarna inca putina compozitie de ciocolata, astfel incat vasul sa fie 3/4 plin. Se mai pun cateva nuci maruntite.
5. Se coc prajiturelele 10-12 minute maximum, timpul variind in functie de cuptor. Se consuma calde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu