sâmbătă, 20 mai 2017

Tarta cu smantana si cirese


Ingrediente pentru aluat:

100 g unt
190 g faina
50 g zahar
2 linguri cacao
1 ou
1 lingurita praf de copt

                                                                   Ingrediente pentru aluat:

                                                                                                     1 ou
                                                                                                     extract de vanilie
                                                                                                     200 g cirese

Mod de preparare:


  1. Mixezi untul moale cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugi oul. Cerni faina cu cacaua si praful de copt. Amesteci cele doua compozitii, iar aluaul pe care il obtii il invelesti in folie alimentara si-l pui la frigider 30 de minute.
  2. Intre timp, pregatesti umplutura. Bati smantana cu zaharul, oul si extractul de vanilie, dupa gut. Speli ciresele si le cureti de samburi.
  3. Întinzi aluatul rece pe o tava tapetata. Torni peste aluat umplutura de smantana si ciresele. Dai tarta la cuptor preincalzit la 180 de grade  50-60 de minute. Tarta cu smantana si cirese se serve
    ste rece, dupa ce a stat la frigider cel putin 5 ore.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu