sâmbătă, 17 august 2019

Coronita impletita

     Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • un plic drojdie uscata
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 250 ml lapte
     Pentru umplutura:
  • 250 g crema de ciocolata
  • 150 g nuci
     Pentru servit:
  • 20 g fulgi de migdale
  • o lingurita miere
  Mod de preparare:
       1. Pentru aluat, se framanta bine ingredientele, 5-10 minute, apoi se lasa la crescut o ora,la loc caldut, acoperit cu folie alimentara.
       2. Aluatul se intinde apoi putin cu sucitorul pe masa presarata cufoarte putina faina. Se unge cu crema de ciocolata si se presara cu nuci macinate fin.
       3. Se ruleaza intr-un sul care see taie in doua. Apoi cele doua jumatati se împletesc intr-un cerc.
       4. Se transfera in tava de copt rotunda cu gaura la mijloc, se lasa 20 de minute la crescut, apoi se da la copt. Dupa ce s-a rumenit frumos, se scoate, se lasa putin la racit, apoi se unge cu miere si se presara fulgii de migdale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu