sâmbătă, 17 august 2019

Prajitura cu ciocolata si nuci

     Ingrediente de baza:

  • 125 g unt moale
  • 120 g ciocolata
  • 60 g miere
  • 500 g biscuiti macinati
  • 60 g nuci
  • 60 g fulgi de nuca de cocos
     Pentru crema:
  • 350 g zahar pudra
  • 125 g unt moale
  • 2 linguri prad de budinca de vanilie
  • o lingura coaja rasa de la lămâie
     Pentru glazura de ciocolata:
  • 125 g ciocolata
  • 60 g unt
  Mod de preparare:
       1. La bain-marie se pun la topit untul, mierea si ciocolata. Se adauga biscuitii macinati, nucile, fulgii de nuca de cocos si se amesteca bine.
       2. O formă se tapeteaza cu folie de plastic, se asaza amestecul cu biscuiti, se presara cu dosul unei linguri si se lasa 20 de minute la rece.
       3. Pentru crema, se amesteca toate ingredientele, se scoate forma cu baza de la rece, se pune crema, se niveleaza si se da la frigider.
        4. Pentru glazura se topeste ciocolata la bain-marie, se adauga untul, se amesteca pana se topeste, se lasa sa se racoreasca putin si se toarna peste crema din vasul de la rece. Dupa completa racire, se da la frigider 4 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu