vineri, 16 august 2019

Fursecuri cu migdale

     Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 250 g unt rece
  • 250 g zahar
  • 2 oua
  • 60 ml smantana
  • 50 g amestec de nucsoara si scortisoara
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 200 g nuci
  • o lingurit praf de copt
  • o lingurita bicarbonat

     Pentru umplutura:
  • 150 g faina de migdale
  • 50 g unt
  • 100 g zahar pudra
     
     Pentru copt:
  • lapte
  • fulgi de migdale
   Mod de preparare:
      1. Se amesteca faina cu zaharul, praful de copt, bicarbonatul, nucsoara, scortisoara si sarea.
      2. Se adauga untul taiat cubulete, nucile maruntite, ouale si atata smantana cat sa ajute la legarea aluatului.
     3. Odata legat, aluatul se da la frigider pentru o noapte si se scoate a doua zi, cu 30 de minute inainte de pregatire. Se intinde aluatul cu sucitorul si se decupeaza cu forma rotunda.
     4. Se freaca untul cu zaharul si faina de migdale si se obtine umplutura. Pe cercurile de aluat se pune cate o jumatate de lingura cu umplutura, apoi se acopera cu alt cerc de aluat si se lipesc marginile.
     5. Se aseaza fursecurile in tava de copt  tapetata cu hartie, se ung cu lapte, se presara fulgi de migdale si se lasa la cuptor pentru 20 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu