sâmbătă, 17 august 2019

Strudel cu kaki nuci si stafide

     Ingrediente pentru aluat:

  • 100 g faina
  • un galbenus
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 linguri apa calduta
     Pentru umplutura:
  • 100 g nuci
  • 2 linguri pesmet
  • 150 g stafide
  • 3 fructe kaki
  • 25 g unt + 40 g pentru copt
     Pentru ornat:
  • zahar pudra
  Mod de preparare:
       1. Pentru aluat se amesteca faina, sarea, galbenusul si o lingura de ulei. Se adauga apă calduta, lingura cu lingura, framantand cu mainile. E gata când aluatul adunat intr-o bila se desprinde imediat atunci când este asezat pe o farfurie. Apoi se unge aluatul adunat in bila cu restul de ulei si se lasa 30 de minute la rece.
       2. Intre timp, se decojesc fructele, se taie cubulete si se pun intr-o tigaie cu unt si pesmet. Se lasa 10 minute pe foc si apoi se amesteca bine cu stafidele si nucile maruntite.
       3. Pe un prosop presarat cu faina se intinde aluatul in foaie subtire, se taie marginile pentru a obtine un dreptunghi, se pune umplutura si se ruleaza cu ajutorul prosopului.  Se asaza in tava de copt tapetata cu hartie, se unge cu cele 40 g de unt topit si se coace 40 de minute pana ce este galben-auriu. Se serveste pudrat cu zahar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu