luni, 19 august 2019

Negresa cu portocale

     Ingrediente:

  • 6 oua
  • 150 g zahar 
  • 250 g dulceata de portocale
  • 250 g iaurt grecesc
  • 125 g faina
  • 60 g cacao neagra
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 lingura cafea instant
  • 2 linguri apa
  • esenta de vanilie
     Ingrediente pentru glazura:
  • 120 ml smantana pentru frisca
  • 180 g ciocolata neagra
     Ingrediente pentru decor:
  • felii de portocala confiata sau proaspata
  Mod de preparare:
       1. Bate ouale cu zaharul si esenta de vanilie. Combina cafeaua instant cu cele doua linguri de apa si adauga-le peste compozite, urmate de iaurt si dulceata. 
       2. Separat amesteca ingredientele uscate.
       3. Combina cele două compozitii, pune aluatul intr-o tava de prajitura si da tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 grade.
       4. Incinge smantana pentru frisca pana aproape fierbe zi toarn-o peste ciocolata tocata cat mai marunt. Lasa ingredientele 1-2 minute, apoi se amesteca pana la omogenizare. 
       5. Toarna glazura obtinuta deasupra negresei, las-o sa se raceasca, apoi portioneaz-o si orneaza fiecare patrat cu felii de portocale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu