marți, 20 august 2019

Prajitura Dobos

     Ingrediente pentru foi:
  • 1 pliculet drojdie uscata 
  • 150 ml lapte 
  • 6 linguri zahar 
  • 250 g margarina (un pachet) 
  • 2 oua 
  • 750 g faina 
     Ingrediente pentru umplutura:
  • 600 g gem de caise 
  • 350 g nuca macinata 
  • 120 g zahar
     Ingrediente pentru glazura:
  • 200 g ciocolata neagra 
  • 4 linguri lapte 
  • 6 linguri ulei
  Mod de preparare:
       1. Combina laptele caldut cu drojdia si o lingura de zahar, apoi da-le deoparte.
       2.  Separat, combina faina cu restul de zahar, ouale si margarina. Framanta bine compozitia si adauga maiaua. Continua framantarea pentru 10-12 minute, sau pana obtii un aluat fin, adaugand faina pe parcurs, daca mai simti necesar la mana.
       3. Separat combina ingredientele pentru umplutura: gemul, nuca si zaharul, pana ce-l omogenizezi. Unge o tigaie cu margarina si imparte aluatul in 4 parti egale.
       4. Intinde o foaie cat mai subtire, dar nu incat sa se rupa. Transfer-o in tava ruland-o pe facalet si intinde o treime din umplutura pe deasupra.
       5. Intinde urmatoarea foaie, alterneaz-o cu umplutura si tot asa, pana cand obtii 4 foi suprapuse, cu 3 straturi de umplutura. Lipeste capetele foilor intre ele si inteapa foaia de sus cu o furculita din loc in loc.
       6. Lasa prajitura Dobos la crescut acoperita cu un prosop de bucatarie pentru o ora, apoi da-o la cuptor pentru 35 de minute la 170 grade, sau pana cand se rumeneste bine.
       7.  Intoarce prajitura cu susul in jos, folosind o a doua tava si las-o putin sa se raceasca. Topeste ciocolata cu uleiul si laptele si glazureaza prajitura. Las-o la rece, apoi portioneaz-o si serveste-o.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu