miercuri, 14 august 2019

Spuma de ciocolata cu nuci si frisca la pahar

Spuma de ciocolata cu nuci si frisca la pahar

Ingrediente:
Pentru spuma:
  •  240 g ciocolata
  • 60 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 60 g zahar
  • un praf de sare 
Pentru servit:
  • 100 g nuci
  • 250 ml frisca lichida rece
  • 100 g zahar pudra  
Mod de preparare:
    
     1.  Untul si ciocolata se pun la topit fie la microunde, fie la bain-marie si, intre timp, albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
     2.  Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si, cand s-a obtinut un amestec spumos, se toarna peste ciocolata. Se adauga o treime din spuma de albus, se amesteca si apoi se pune restul spumei, lingura cu lingura.
     3.   Se repartizeza spuma in cupe si se lasa la rece pentru 2 ore. Se serveste cu nuci si frisca batuta cu zahar pudra. Pentru decor, se foloseste imaginatia.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu