marți, 20 august 2019

Tort cu sos caramel si nuci

     Ingrediente pentru blatul de mac:

  • 175 g unt moale
  • 175 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 250 g faina
  • coaja de la 2 lamai si 2 portocale
  • 4 linguri iaurt
  • 50 g mac
     Pentru stratul cu prune:
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 750 ml lapte
  • 20 prune uscate
  • 25 g unt
     Pentru stratul cu nuci pecan:
  • 200 g faina
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 750 ml lapte
  • 50 g nuci pecan
  • 25 g unt
     Pentru sosul caramel:
  • 125 g zahar pudra
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
     Pentru servit:
  • alune de padure
  Mod de preparare:
       1. Pentru blatul cu mac, se amesteca cu lingura de lemn untul, ouale, zaharul, faina, cojile rase ale citricelor, iaurtul si semintle de mac. Se toarna aluatul intr-o forma unsa si se coace 50 de minute.
       2. Pentru stratul cu prune, se amesteca faina, laptele, zaharul, ouale, zaharul vanilat. Se lasa sa se odihneasca o ora. In vasul de copt se topesc cele 25 g unt si apoi se toarna aluatul. Se pun prunele trecute prin faina si se lasa 30 de minute la cuptor. Se stinge focul si se lasa inca 30 de minute in cuptor. Pentru stratul cu nuci pecan, se repeta operatiunea ca la cel cu prune.
       3. Pentru sosul caramel, se pune zaharul intr-un vas, se adauga 2 linguri de apa si se lasa sa ajunga la culoare inchisa. Se trage de pe foc, se toarna frisca si, dupa ce s-a linistit compozitia se pune din nou pe foc si se toarna laptele. Se lasa 2 minute.
        4. Se monteaza tortul prin unirea celor trei straturi intre ele cu sos caramel. Deasupra se toarna sos caramel si se presara alune de padure. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu