joi, 15 august 2019

Prajitura italieneasca

    Ingrediente:
  • 135 g miere
  • 100 g zahar pudra
  • 65 g alune
  • 65 g migdale
  • 65 g fistic
  • 45 g smochine uscate
  • 20 g stafide aurii
  • 35 g caise uscate
  • 100 g coaja de portocala confiata
  • 40 g faina
  • 65 g cacao
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat
  • sare
     
    Pentru decor:
  • cacao
 
Mod de preparare:
     1. Alunele, migdalele si fisticul se pun la cuptor pentru 10 minute. Se lasa apoi la racit.
     2. Se taie cat mai mic stafidele, caisele, smochinele si coaja de portocala confiata. Se curata si se taie marunt ghimbirul, apoi se adauga peste celelalte ingrediente.
     3. Mierea si zaharul se pun pe foc. Intre timp, faina se amesteca cu scortisoara, sarea, cacaua si fructele uscate. Se amesteca si se toarna apoi mierea si zaharul fierte.
     4. Se toarna aluatul intr-o forma neadeziva si se coace 45 de minute. Se lasa apoi la racit. Se taie si se presara cu cacao.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu