duminică, 18 august 2019

Prajitura ,, Talmes Balmes"

     Ingrediente pentru blat:

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g faina
  • 75 g amidon
  • 75 g nuci macinate
  • 200 g unt
  • 2 plicuri praf de copt
  • coaja unei lamai
     Pentru crema:
  • 4 oua
  • 45 g amidon
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 10 g coaja de lamaie
  • 150 ml suc de lamaie
     Pentru montarea prajituri:
  • 300 g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata
  Mod de preparare:
       1. Se amesteca si se cern faina cu amidonul si praful de copt. Ouale  se mixeaza cu zaharul, pana se obtine o crema spumoasa. Se adauga coaja rasa de lamaie.
       2. Se pune totul peste crema de oua, se adauga untul topit, se toarna aluatul intr-o tava dreapta unsa cu unt si tapetata cu faina si se lasa 40 de minute la copt.
       3. Pentru crema, se amesteca ouale si amidonul, se adauga cele 2 tipuri de zahar, laptele si frisca. Se toarna amestecul intr-o cratita, se pune pe foc, si se omogenizeaza pana devine o crema groasa. Se pun coaja si sucul de lamaie, se amesteca si se trage de pe foc.
       4. Se fierbe frisca si se amesteca cu cele 300 g ciocolata pana se topește. Se asaza blatul, un strat de sos de ciocolata si frisca, apoi crema. Se serveste cu ciocolata rasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu