joi, 15 august 2019

Fursecuri cu gem si nuci

   Ingrediente:

  • 220 g unt
  • 120 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 360 g faina
  • 40 g nuci fin maruntite + 160 nuci maruntite mai mare
  • 1/4 plic praf de copt
  • o lingurita esenta de vanilie
  • gem, dupa preferinta

 Mod de preparare:
     1. Se mixeaza untul cu zaharul timp de 5 minute. Se adauga galbenusurile si vanilia si se mai amesteca un minut.
     2. Se pun faina si praful de copt cu 40 g nuci macinate si se amesteca bine cu mana pentru a forma un aluat compact care se lasa la rece 30 de minute.
 3. Se scoate aluatul, se modeleaza intre palme fursecurile care se trec prin albus usor batut si apoi prin cele 160 g de nuci. Se asaza in tava de copt tapetata cu hartie.
     4. In fiecare fursec, se face un gol mic cu varful degetului si se coc 20 de minute. Se lasa apoi la racit. Se umple golurile cu gem inainte de servire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu