duminică, 18 august 2019

Mere coapte cu nuci si scortisoara

     Ingrediente:
  • 4-6 mere mari
  • 200 g nuca sau mix de nuci
  • 2 linguri unt
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • un praf nucsoara
 
 Mod de preparare:
       1. Se taie nuca sau mixul de nuci
      2. Topeste o lingura de unt in tigaie si prajeste putin nucile, pentru 2-3 minute, apoi adauga zaharul si mirodeniile, apoi amesteca pana cand zaharul se topeste complet si obtii un amestec omogen.
      3. Separat, taie “capacul” fiecarui mar si scoate-i casuta de seminte cu o lingurita, si totodata scoate-le si putin din pulpa.
       4. Unge-le cu putin unt pe exterior asaza-le intr-o tava tapetata cu foaie de copt.
       5. Umple merele cu amestecul de seminte si da-le la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau pana cand sunt coapte pe gustul tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu